Iphone’un Herhangi Bir Modelini Nasıl Sıfırlanır

0
30

Kullanmış olduğunuz iPhone cihazınız yavaşladığında, ayarları bozulduğunda, satmak istediğinizde veya yeni bir 2. el iPhone satın aldığınızda format atmanız yani sıfırlamanız faydalı olacaktır. Cihazı fabrika ayarlarına döndürmek bellekteki bütün dosyalarınız silecektir. Bu durumu istemiyorsanız eğer cihazınızı yedeklemeniz gerekmektedir. Sıfırlama işlemine başlamadan önce cihazın şarjının dolu olduğundan emin olunuz. Cihazını sıfırlamak için AppStore aracılığıyla indirmeniz gereken herhangi bir uygulama gerekmemektedir. Iphone cihazınızı sıfırlamanın iki yolu;

Ayarlardan Sıfırlamak!

Cihazının “Ayarlar” bölümüne daha sonra “Genel” ve sonrasında “Sıfırla” bölümünden “Tüm içerikleri ve Ayarları Sil” seçeneğine basınız. Ayarlar sekmesinde ki bu sıra hem önceki Ios sürümleri için hem de Ios 11 apple son güncellemesi için aynıdır. Aynı ayarlar sekmesinden “Tüm Ayarları Sıfırla” cihazı fabrika ayalarına döndürüp, “Ağ Ayarlarını Sıfırla” seçeneğiyle ağ ayarlarınızı, “Klavye Sözlüğünü Sıfırla” klavye için kaydettiğiniz kelimeleri, “Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla” ile ana ekran düzeninizi, “Konum ve Gizliliği Sıfırla” gibi seçenekler ile sıfırlama özelliklerini kullanabilirsiniz. Cihazınız bu işlemle sırasında iCloud ve AppStore şifrelerinizi soracaktır. Şifreleri girerek işlemlere devam edebilirsiniz.

Telefonunuz Açılmıyorsa!

Eğer sahip olduğunuz Iphone kapandı ve bir daha açılmadıysa ya da siz Mac veya bilgisayarınızı kullanarak sıfırlamak istiyorsanız:

– Bu şekilde sıfırlama işlemini uygulayabilmek için son sürüm iTunes ve USB bağlantı kablosuna sahip olmanız gerekmektedir.

– Öncelikle telefonunuz açıksa eğer komple kapatınız,

– Cihaz kapandıktan sonra alt tarafta yer alan Home tuşuna basılı tutarken, aynı anda bilgisayara bağlı olan USB kablosunu cihaza takınız. Bu işlemler sırasında iTunes programı bilgisayarınızda açık olmalıdır.

– Kısa bir süre sonra cihaz ekranında USB kablo ikonu gözükecektir. O dakikadan sonra Recovery mod aktif olmuş anlamına gelmektedir.

– Buraya kadar olan kısmı sorunsuz yaptıysanız eğer, bilgisayarda açık olan iTunes programının ekranında cihazınızın tanındığı gözükecektir. Program ekranında “Restore” yani geri yükle butonuna tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz.

iTunes cihazınıza hem son sürüm yazılım yükleyecek hem de cihazı sıfırlayacaktır. İşlem biraz vakit alabilir bu nedenle sabırlı olmanızda fayda var. İşlem devam ederken cihaz ekranından ne kadar süre kaldığı ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. İşlem bittiğinde ve iPhone yeniden açıldığında kutusundan yeni çıktığında karşımıza gelen ekran tekrar çıkacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken etken size yeni bir kullanıcı hesabımı açmak istiyorsunuz veya var olan bir hesabımı kullanacaksınız sorusudur. Eğer yeni hesaba basarsanız sıfırdan bir hesap açmanız gerekmektedir.

Var olan hesabınızı girerseniz sıfırlama işleminden önce yaptığınız yedekleme işlemi sayesinde cihazınıza eski verileriniz geri gelmektedir. Yukarıda yer alan 2 yöntem de hem iPhone telefonların tüm modelleri hem iPad cihazlarda aynı şekilde geçerli olmaktadır. Sıfırlamış olduğunuz cihaz eskisine oranla çok daha hızlı, yeni alınmışa çok daha yakın olacaktır. Eğer satmak istediğiniz veya yeni aldığınız 2. el bir cihaz ise, içinde yer alan eski sahibine ait veriler, bilgiler, tercihler tamamen silinecektir. Önceden açılmayan cihazlarınız bilgisayardan yaptığınız sıfırlama işlemi ile tekrar çalışmaya başlayacaktır.

iPhone resim yedekleme nasıl yapılır

İlk defa iPhone kullananlar | Ayarlamalar

Ios 11’de Kontrol Merkezi Nasıl Özelleştirilir?

Iphone Ana Ekran Düğmesinin Kaç Farklı Kullanımı Vardır?

Tıklayınız