İnstagram Görüntülü Konuşma Nasıl Kapatılır?

0
272

Instagram’da Görüntülü Konuşmayı Engelleme

Instagram’a son eklenen özelliklerden birisi de, görüntülü biçimde görüşme özelliği olarak dikkat çekmektedir. Bu özelliğin aktif olmasıyla, Instagram kullanıcılarının birbirleriyle görüntülü konuşma yapabilmeleri mümkün hale gelmiştir.

 

Tüm sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi Instagram’da geliştirilen bu tarz yenilikler, birçok kişiye kolaylık ve pratik kullanım olanağı sunmakla birlikte, bazı kullanıcılar için de can sıkıcı niteliklere bürünebilmektedir. Bu nedenle bu yenilikleri kullanmayı tercih etmeyen veya kapatmak isteyen kişi sayısı da az değildir. Instagram’da geliştirilen bu yenilik varsayılan biçimde herkese açık geldiği için, takip edilen veya edilmeyen tüm kişilerden görüntülü arama isteği gelebilmekte ve bu da bazı kişilerde rahatsızlığa neden olmaktadır.

 

Instagram’da Görüntülü Arama Özelliği Nasıl Kapatılır?

 

Instagram, her geçen gün bünyesine yeni özellikler ve geliştirmeler ekleyerek takipçilerinin ilgisini cezbetmek için elinden geleni yapmaktadır. Sırasıyla gelen; mesajlaşma, video paylaşım, hikaye (story), IG TV ve son olarak da görüntülü konuşma özelliği ile hayranlarının gözünde popülerliğini arttırmaya çalışmaktadır.

 

Instagram’ın bu görüntülü konuşma özelliğini aktif olarak kullanmak istemeyen ve gelen görüntülü aramalardan rahatsızlık duyan kişiler, bu özelliğin nasıl kapatılacağını sorgulamaktadırlar. “Takipçilerim görüntülü arıyor” diyen ve bundan hoşnut olmayan kişilerin, Instagram ’daki görüntülü aramayı kapatmayla ilgili sorularına çok sık rastlanmaktadır. Merak edenler için, aşağıdaki açıklamamızdan bu özelliğin nasıl kapatılacağı konusunda detaylı bilgiler edinilebilir.

 

Bu özellik en basit anlatımla nasıl kapatılmaktadır? Sizler için cevabını paylaşıyoruz. Görüntülü arama bildiriminin nasıl kapatılacağı konusunda aşağıdaki adımlar takip edilebilir;

– Öncelikle Instagram’da “Profil” kısmına girilerek, sağ üst köşede yer alan “Seçenekler” simgesi seçilmelidir.

 

– Sayfa aşağıya doğru kaydırılarak, “Anında İlet Bildirimleri” görüntülenir ve bu sekmeye tıklanarak girilir.

 

– “Anında İlet Bildirimleri” sekmesine girildikten sonra, burada en alt kısımda bulunan “Görüntülü Sohbetler” bölümünde yer alan “Kapalı” kısmı seçilerek özellik kapatılabilir.

 

Burada yapılabilecek farklı bir alternatif de; takip edilen kişilerden bir kısmının seçilerek sadece o kişiler için bu özelliğin kapatılması olmaktadır. Bu noktada tercih, kişiye bağlı olarak değişebilir. Örneğin, çok yakın arkadaşlar veya aile üyeleriyle görüntülü arama yapılmak istenebilir.