Snapchat hesabı nasıl silinir

0
104

Snapchat hesabını silme ve devre dışı bırakma

Snapchat’ın; belirli sayıda saniye sonra kaybolan fotoğraflar, videolar ve mesajlar fikrini yaygınlaştıran uygulama olarak kendisinin de silinmesi gerektiği durumlar olabilir.

Snapchat hesabınızı silmek ve devre dışı bırakmak zor değildir, ancak bunu mobil üzerinden yapmanız ya da kendi uygulamasından ayarlayabilmeniz mümkün değil. Bu nedenle bir web tarayıcısı kullanarak hesabınıza ulaşmanız gerekmektedir.

Ayrıca fikrinizi değiştirmeniz durumunda hesabı devre dışı bırakma ve hesap silme arasında bir aylık vazgeçme zamanınız da olacaktır.

1. Hesabı sil sayfasını ziyaret edin

Özel Snapchat silme hesabı web sitesi Snapchat hesabınızın tümünü silmek için kullanılıyor, bu nedenle bahsettiğimiz gibi bir web tarayıcısını açın ve bu hesaba ulaşın. Bir bilgisayara erişiminiz yoksa telefonunuzda da kullandığınız ve internet sayfalarını gezdiğiniz bir tarayıcı uygulaması kullanabilirsiniz.

Her şeyden önce, Snapchat kimlik bilgilerinizi kullanarak oturum açmanız gerekir – bunları unuttuysanız ‘Parolanızı mı unuttunuz?’ Gelen kutunuza bir sıfırlama bağlantısı almak için bağlantıyı tıklayın.

Burada eriştiğiniz hesabınız, yalnızca hesabınızı silmek içindir, buradan Snapchat uygulamanızda yaptığınız şeyleri yapmanız ya da kontrol etmeniz mümkün değildir.

2. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi kurtarın

Snapchat‘a kayıtlı kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi unuttuysanız bunları hem uygulama içinden bulabilirsiniz.  Ekranın üst kısmındaki hayalet simgesine dokunduğunuzda gerçek adınızın hemen altında kullanıcı adınız görünür Giriş sayfasında bilgileri girin, gerçek bir insan olduğunuzu ispatlamak için kutucuğu işaretleyin ve Giriş Yap düğmesini tıklayın.

3. Snapchat hesabını silme konusunda son kararınızı verin

Snapchat size fikrinizi değiştirme şansını verir, bu nedenle biraz zaman ayırın ve hayatınız boyunca uygulama olmadan yaşayıp yaşamayacağınızı düşünün.

Adımları tamamladığınızda Snapchat hesabınız devre dışı bırakılır; bu diğer insanlar uygulama yoluyla sizinle iletişim kuramaz demektir. Bundan 30 gün sonra, Snapchat hesabınız sonsuza kadar silinir.

Kullanıcı adınızı ve şifrenizi tekrar girin ve ‘Devam Et’i tıklayın.

4. Onayın kontrol edilmesi

Hesabınız devre dışı bırakıldı. Snapchat‘tan kayıtlı olan e-posta adresinize, sonra ne olacağını açıklayan ve fikrinizi değiştirirseniz 30 gününüz olduğunu hatırlatan bir onay mesajı alırsınız.

5. Fikrinizi değiştirirseniz Snapchat hesabınızı yeniden etkinleştirin

Snapchat hesabınızı, uygulamaya yeniden giriş yaparak 30 günlük süre içinde herhangi bir zamanda tamamen yok etmekten vaz geçebilirsiniz. Vaz geçtiğiniz durumda arkadaş listeniz de geri gelecektir.

Snapchat‘ı yeniden başlatın Oturum Aç’a tıklayın, hesap bilgilerinizi girin ve daha sonra tekrar Oturum Aç’a dokunun.

Hesabınızı yeniden etkinleştirmek isteyip istemediğinizi soran bir mesaj görüntülenir, bu aşamada Evet’i seçin. Snapchat tekrar aktif olur ve birkaç dakika bekleyip tekrar giriş yaparsanız.

Hesabınız tekrar kullanıma hazır olduğunda yine bilgilendirme amacıyla bir e-posta daha alırsınız