Facebook hesabınızı kalıcı olarak nasıl silinir?

0
109

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek  

Facebook hesabınızı nasıl sileceğiniz üzerine bir rehber mi arıyorsunuz? Bu yazımızda Facebook‘u nasıl kalıcı olarak sileceğinizi ve hesabınızı devre dışı bırakma ve silme arasındaki farkın ne olduğunu açıklayacağız.

Facebook‘u silmek için çok sayıda nedeniniz olabilir. Belki gizlilik konusunda endişeleniyorsunuz, belki modern sosyal paradigmalara karşı isyan etmek istiyor ya da belki sadece daha fazla Facebook’da zaman kaybetmek istemiyorsunuz. Nedeni ne olursa olsun, hesabınızı tamamen silmek hiç de zor değil.

Facebook Hesabını Silmek Veya Devre Dışı Bırakmak

Facebook hesabınızı çevrimdışı hale getirmenin iki farklı yolu vardır.

Birincisi devre dışı bırakılıyor, yani:

İstediğiniz zaman hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz

İnsanlar Facebook Zaman Çizelgenizi göremiyor veya sizi arayamıyor

Bazı bilgiler görünür kalabilir (gönderdiğiniz mesajlar gibi)

Facebook, hesabınızı yeniden etkinleştirdiğiniz takdirde hesap bilgilerinizi (arkadaşlarınız ve ilgi alanlarınız gibi) kaydeder

Ancak hesabınızı silmek çok daha ciddi bir konudur. Hesabınızı silerseniz:

Facebook talebi yapıldıktan birkaç gün sonraya silinmesini erteliyor. İzin verme süresi boyunca giriş yaparsanız, silme iptal edilir.

Bir kez silindi mi atık Facebook hesabınıza erişemezsiniz

Yedekleme sistemlerinde depolanan verilerinizin silinmesi 90 gün sürebilir. Bununla birlikte, bilgileriniz bu süre zarfında Facebook‘ta erişilebilir değildir

Arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı şeyler hesabınızda saklanmaz; ancak karşı tarafta bunlar etkin kalır

Bazı materyallerin kopyaları (günlük kayıtları gibi) Facebook‘un veri tabanında kalabilir ancak şirkete göre “kişisel tanımlayıcılardan koparılır”

Temelde, devre dışı bırakmak, bir süre Facebook‘tan soğumanın bir yoludur; silme, seçmeden önce dikkatle düşünmeniz gereken kalıcı bir çözümdür.

Facebook Hesabının Devre Dışı nasıl Bırakılır?

Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:

  1. Web tarayıcınızdaki herhangi bir Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki hesap menüsü aşağı oka tıklayın
  2. ‘Ayarlar’ı seçin
  3. Sol sütundaki ‘Güvenlik’ seçeneğini belirleyin
  4. ‘Hesabınızı kapatın’ı seçin ve ardından kararınızı onaylamak için gerekli adımları izleyin.

Hesabınızı devre dışı bıraktıktan sonra yeniden etkinleştirmek için, e-posta adresinizi ve şifrenizi Facebook‘a girmeniz yeterlidir. Profiliniz tamamen eski durumuna getirilecektir.

Facebook Hesabı nasıl silinir?

Bir ke daha hatırlatalım; Facebook hesabınızı silmek ciddi bir karardır, bu yüzden kesinlikle sizin için doğru karar olduğundan emin olun. Hoşunuza gitmiyor olsa da, sosyal medya toplumda yerleşiktir ve Facebook profiliniz dostlukları, iş olanaklarını ve sosyal fırsatları etkileyebilir.

Hesabınızı silmeye tamamen karar verdiyseniz ve artık hazırsanız, ‘Hesabımı sil’ seçeneğini seçin:

HATIRLATMA: Hesabınızı silmeden önce bilgilerinizi Facebook‘dan indirmek isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Web tarayıcınızdaki herhangi bir Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki hesap menüsü aşağı oka tıklayın
  2. Genel Hesap Ayarlarınızın altındaki Facebook verilerinin kopyasını indir’i tıklayın
  3. Arşivimi Başlat‘ı seçin

İndirmeye başlayan dosya Facebook profil bilgilerinizi içerecektir, dolayısıyla bilgisayarınızda ya da bulutta tuttuğunuz yere çok dikkat edin.

 

PAYLAŞ